Webcaster biedt ondersteuning bij webcasten, livestreamen en meer

Webcasten, livestreamen, vloggers en YouTubers: het internet staat er vol mee. Voor al dit werk of deze bezigheden heeft Netchange diverse apparaten om het makkelijker te maken. Hier gaan we het hebben over een webcaster. Benieuwd wat dat is, wat het doet en voor wie dit een uitkomst is? Wij geven antwoord.

Wat is een webcaster?

Tegenwoordig is webcasten bij de meesten een bekende term. Als dit nog een zwevend begrip is: een webcast is een uitzending die live uitgezonden wordt via het internet. Deze kan wel vooraf opgenomen zijn. Om te kunnen webcasten kunt u een webcaster gebruiken. Dit is eigenlijk een streaming encoder, maar dan speciaal om te kunnen streamen naar het internet.

Toepassing

Een speciaal apparaat om te (live)streamen naar het internet, dit is bijvoorbeeld handig voor de groep die we al even noemden in de intro. Gamers, vloggers, YouTubers of ‘gewone’ consumenten die veel gebruik maken van de ‘live’-functie op bijvoorbeeld Facebook. Het voordeel van een webcaster is dat u direct vanuit de camera met hoge kwaliteit kunt livestreamen door het apparaat te koppelen. Zo hoeven mensen die veel op pad zijn niet hun laptop o.i.d. mee te nemen en wordt hun flexibiliteit niet gehinderd.

Populair

Netchange heeft verschillende merken en in diverse prijscategorieën webcasters. Eén daarvan is de Magewell Ultrastream. Deze is voor veel gamers interessant door de goede prijs-kwaliteitverhouding. Een ‘nadeel’ van een webcaster zou kunnen zijn dat de functies beperkt zijn, omdat hij enkel bedoeld is voor (live)streamen naar internet. In tegenstelling tot een streaming encoder kan een webcaster enkel streamen naar internet. Dit is echter het gebruiksdoel van een webcaster en dus niet echt een nadeel. Juist daarom is het kastje interessant voor een kleinere portemonnee en enkel streamen over internet.

Alternatieven

Als het principe van een streaming encoder u aanspreekt, maar u niet alleen naar het internet wil kunnen streamen, lees dan hier meer over de mogelijkheden van streaming encoders. Uiteraard kunt u ook bij Netchange terecht voor persoonlijk advies, ook voor een webcaster. Wij vragen altijd eerst naar het gebruiksdoel. Dit heeft namelijk veel invloed op welke streaming encoder die u nodig heeft of het beste bij jouw wensen zal passen.