Teracue decoder: een betrouwbaar en ‘intelligent’ apparaat

Er zijn veel verschillende decoders op de markt, een daarvan is een Teracue decoder. We lichten de werking van een decoder en de specialiteiten van dit merk decoder toe. Iedere decoder doet min of meer namelijk hetzelfde, maar per merk kan er nog wel verschil in zitten op gebieden als prijs, betrouwbaarheid en efficiëntie. Lees verder en krijg antwoord op vragen als wat er uniek is aan een decoder van Teracue, wat vergelijkbare apparaten zijn en voor wie een Teracue decoder geschikt is.

Wat doet een Teracue decoder?

Het type decoder waar we het over gaan hebben zet een IP-signaal om naar HDMI (High-Definition Multimedia Interface) of SDI (Serial Digital Interface). Er zijn veel decoders die hetzelfde doen, maar in Nederland vertegenwoordigt Netchange ondere andere de decoders van het merk Teracue. Een Teracue decoder is een mooi voorbeeld van een moderne decoder die meerdere streaming protocollen én NDI kan ondersteunen. Daarnaast kan het ook meerdere codecs aan, namelijk niet alleen H.264, maar ook Mpeg2 en H.265.

Professionele omgeving

Een Teracue decoder wordt over het algemeen gebruikt in een professionele omgeving om een bepaald videokanaal te monitoren. Dit kan op een intern netwerk zijn, maar kan ook een signaal van elders betreffen. Een praktisch voorbeeld is een lokale omroep die verslag doet van een gemeenteraadsvergadering. De Teracue decoder staat dan in de studio en vanuit het gemeentehuis wordt een videostream naar de studio verstuurd. De decoder zet dit signaal om in een HDMI of SDI-signaal, zodat het door de regie geschakeld kan worden. In het gemeentehuis staat dan bijvoorbeeld een Teracue encoder.

Afhankelijk van diverse factoren

Zoals hierboven genoemd zijn er zeker vergelijkbare apparaten als een Teracue decoder. Netchange heeft zeker een stuk of tien decoders in het assortiment. De decoder waar de klant uiteindelijk voor kiest hangt af van diverse factoren, zoals budget, gebruiksduur, speciaal protocol dat ondersteund moet worden, of het signaal nog verder doorgestuurd moet worden en meer. Netchange is gespecialiseerd in videotechnologie en adviseert en helpt u uiteraard graag bij het maken van de juiste keuze voor uw bedrijf.

Unieke eigenschappen en prijzen

Een van de unieke eigenschappen van een Teracue decoder is dat het gerust 365 dagen per jaar 24/7 kan draaien. Dat maakt hem dan ook heel betrouwbaar in gebruik. U heeft er geen omkijken meer naar. Een andere bijzondere eigenschap is dat er een ‘talkback’-functie op deze decoder zit. Dit betekent dat er een retour audiosignaal teruggestuurd kan worden naar de Teracue encoder. Een Teracue DEC400 HDMI decoder kost minder dan €2.000,-. Er is eenzelfde model met ook een HD-SDI aansluiting. Als u een eenvoudige encoder en/of decoder wilt, heeft Netchange die in alle prijsklassen: vanaf €100,- voor een decoder voor consumenten tot veel duizenden euro’s voor een high-end broadcast professionele 4K encoder/decoder.

Wilt u graag meer weten over de Teracue decoder of andere vergelijkbare apparaten en welke het beste bij uw werkzaamheden passen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 337 501 377 of te mailen naar service@netchange.nl. We kijken graag met u mee.