SRT, als je video over internet wilt streamen

Hoe kun je je videocontent veilig en betrouwbaar over internet streamen? Als het gaat om het point-to-point streamen van video content via openbare netwerken, zoals internet, kun je geconfronteerd worden met netwerken die de kwaliteit van je stream negatief beïnvloeden. De oplossing is SRT, ook wel het SRT-protocol (Secure Reliable Transport) genoemd.

Wat doet SRT?

SRT garandeert een vlekkeloze distributie van professionele video met hoge kwaliteit en lage latency via elk netwerk en is de industriestandaard voor het streamen van audio en video met elke gangbare codec over internet. Het houdt rekening met packet loss, jitter en een fluctuerende bandbreedte, waardoor real-time IP-communicatie en de videokwaliteit van je stream behouden blijft.

Het SRT-protocol biedt end-to-end-beveiliging met AES 128/256 bit-encryptie, herstel van video- en audiostreamtiming, vereenvoudigde firewall-traversal (technology om firewalls te omzeilen zodat je content met succes wordt afgeleverd) en netwerkcontrole tussen begin- en eindpunt.

Hoe kan SRT worden ingezet?

SRT wordt al op grote schaal toegepast door fabrikanten van encoders en decoders voor videostreaming. Het is de industriestandaard geworden voor het betrouwbaar en veilig streamen van live-video via WAN (Wide Area Network) verbindingen, zoals internet.

SRT wordt (nog) niet ondersteund door online videoplatforms zoals YouTube, Vimeo en Facebook. Voor online platforms blijft RTMP (Real-Time Messaging Protocol) de standaard voor het aanleveren van je videostreams.

Wat kan Netchange betekenen op het gebied van SRT?

Netchange is specialist op het gebied van AV-over-IP met aanvullende diensten en vertegenwoordigt de volgende Pro-AV fabrikanten van videostreaming producten met SRT-ondersteuning in hun portfolio:

   Professionele end-to-end-transmissie en videostreaming met SRT ondersteuning.

  Encoders en decoders met SRT, Zixi, RIST and Pro-MPEG beveiliging.

 Naast 2 decoders en een gateway, ondersteunen alle encoders het SRT protocol.

magewell.png  High-performance hardware decoders voor MPEG-TS over SRT naar HDMI.

Vrijblijvend deskundig advies

Wilt je meer weten over het SRT protocol en de SRT-ready encoders, decoders en gateways welke Netchange levert? Wil je vrijblijvend prijzen weten of kunnen we je advies geven over een bepaalde toepassing? De AV-over-IP specialisten van Netchange delen graag hun kennis over dit protocol en de bijbehorende producten met je. Neem contact met ons op via +31 33 750 13 77 of service@netchange.nl.

Netchange is een distributeur en leverancier, gespecialiseerd in VIDEO CAPTURE | STREAMING | NDI | SDVoE | SMPTE2110 | TEST & MEASUREMENT DEVICES. Bij ons vindt u uitsluitend betrouwbare PRO-AV merken met bewezen kwaliteit en support.