SRT-protocol: video streamen zonder kwaliteitsverlies over ieder netwerk

Hoe kun je je videocontent veilig en betrouwbaar over internet streamen? Als het gaat om het point-to-point streamen van video content via openbare netwerken (zoals het internet) kun je geconfronteerd worden met verbindingen die de kwaliteit van je stream negatief beïnvloeden waardoor de video schokkerig wordt afgeleverd en de audio regelmatig wegvalt. De oplossing is het SRT-protocol (Secure Reliable Transport).

Wat doet het SRT-protocol?

SRT garandeert een vlekkeloze distributie van professionele video met hoge kwaliteit en lage latency via elk netwerk en is de industriestandaard voor het streamen van audio en video met elke gangbare codec over internet. Het houdt rekening met packet loss, jitter en een fluctuerende bandbreedte, waardoor real-time IP-communicatie en de videokwaliteit van je stream behouden blijft.

Het SRT-protocol biedt end-to-end-beveiliging met AES 128/256 bit-encryptie, herstel van video- en audiostream-timing, vereenvoudigde firewall-traversal (technology om firewalls te omzeilen zodat je content met succes wordt afgeleverd) en netwerkcontrole tussen begin- en eindpunt.

SRT_logo.png

Acceptatie en ondersteuning van SRT

SRT wordt al op grote schaal toegepast door fabrikanten van encoders/decoders voor videostreaming en is de industriestandaard geworden voor het betrouwbaar en veilig streamen van live-video via WAN (Wide Area Network) verbindingen, zoals bijvoorbeeld internet.

Het SRT-protocol wordt (nog) niet ondersteund door online videoplatforms zoals YouTube, Vimeo, Twitch en Facebook. Voor online platforms blijft RTMP (Real-Time Messaging Protocol) of RTMPS (RTMP over een SSL/TLS beveiligde verbinding) de standaard voor het aanleveren van videostreams.

De SRT-oplossingen bij Netchange

Netchange is specialist op het gebied van AV-over-IP met aanvullende diensten en vertegenwoordigt de volgende Pro-AV fabrikanten van videostreaming hardware producten met SRT-ondersteuning in hun portfolio:

Teracue.png     Professionele end-to-end-transmissie en videostreaming met SRT-ondersteuning.

VITEC_LOGO_400x79.png     Encoders en decoders met SRT, Zixi, RIST and Pro-MPEG beveiliging.

kiloview-logo.png     Alle H.264 encoders ondersteunen het SRT-protocol.

magewell.png       High-performance hardware decoders voor MPEG-TS over SRT naar HDMI.

Geheel vrijblijvend advies

Wilt je meer weten over het SRT-protocol en de SRT-ready encoders, decoders en gateways welke Netchange in haar assortiment heeft? Wil je vrijblijvend prijzen weten of kunnen we je advies geven over een bepaalde toepassing? De AV-over-IP specialisten van Netchange delen graag hun kennis over het SRT-protocol en de bijbehorende producten met je. Neem contact met ons op via +31 33 750 13 77 of service@netchange.nl.

Netchange is een distributeur en leverancier, gespecialiseerd in VIDEO CAPTURE | STREAMING | NDI | SDVoE | SMPTE2110 | TEST & MEASUREMENT DEVICES. Bij ons vindt u uitsluitend betrouwbare PRO-AV merken met bewezen kwaliteit en support.