Wat is SDVoE? Alles over Software Defined Video Over Ethernet!

SDVoE is een video (AV) over IP-platform, waarmee je audio en video zonder vertraging of compressie kunt distribueren via een ethernet-netwerk. Het is een zogenoemde ‘full stack’-oplossing, ontworpen voor een moderne netwerkinfrastructuur.

SDVoE heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele A/V-distributiesystemen. Ten eerste zijn de kosten lager. Ethernet switches zijn overal te koop en er zijn geen aangepaste hardware configuraties nodig. Een 10G switch is al verkrijgbaar voor nog geen €2000.

Daarnaast is SDVoE toekomstbestendig. IEEE 802.3 ondersteunt 10 Gbps data over een CAT 6/7 kabel, waardoor het mogelijk is om 4K (ongecomprimeerd) te versturen en op meerdere schermen volledig synchroon af te spelen. Ideaal voor partijen die zero-latency, compromisloze video willen.

SDVoE-alliantie

Steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij de zogenoemde SDVoE-alliantie. Dit is een consortium van technologie-aanbieders die samenwerken om de toepassing van Ethernet voor de distributie van AV-signalen te standaardiseren. Door het groeiende ecosysteem rond SDVoE-technologie, zijn er tegenwoordig al veel meer producten beschikbaar dan enkele jaren geleden.

SDVoE is interessant voor toepassing in verschillende branches. Bij Netchange kunnen we Software Defined Video Over Ethernet-oplossingen inzetten om een gewenste opstelling te realiseren.

Meer weten over SDVoE? Wij leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn. Neem contact met ons op of chat rechtstreeks met Netchange via de chatfunctie rechts onderin beeld.