Remote NDI productie voor Universiteit met BirdDog P200 PTZ

  • De klant: Particuliere Universiteit
  • De uitdaging: Remote bedienen van NDI PTZ camera voor registratie onderwijs college
  • De oplossing: BirdDog P200 PTZ camera in combinatie met VPN oplossing
  • Partner: Connecting Media

Remote NDI productie

Connecting Media uit Hilversum is een innovatief daadkrachtig video productie bedrijf.

Streaming en video producties had voor de mannen van Connecting Media weinig geheimen meer. Door de corona situatie was er bij een klant van CM, een gerenommeerde onderwijsinstelling, behoefte ontstaan aan het live streamen van colleges. De uitdaging zat niet in het streamen maar in het op afstand besturen van de camera’s en overige apparatuur.

De BirdDog NDI camera’s leken daarvoor een interessante optie te bieden. Hiermee kon via slechts 1 datakabel het video signaal, de voeding en besturing van de camera geregeld worden, waarmee een installatie behoorlijk vereenvoudigd werd. Daar de audio bron werd aangesloten op de 3.5mm ingang op de BirdDog P200  PTZ camera werd ook audio toegevoegd aan het NdI signaal.

Het nadeel van NDI is dat dit een protocol is dat gemaakt is om in een gemanaged lokaal netwerk te functioneren.

Oplossing hiervoor kwam van Connecting Media zelf. Door een VPN verbinding te maken met de locatie waar de camera stond kon vanuit de eigen studio in Hilversum verbinding gemaakt worden met de college zaal, zonder dat er een operator op locatie moest komen. Door de VPN werd het eigen lokale netwerk uitgebreid met de BirdDog P200 camera op locatie. Nadat dit concept zich bewezen had, heeft Cm het verder verfijnd en de hele VPN oplossing ondergebracht in een paar kleine behuizingen waarin alles was ondergebracht. Hiermee was het mogelijk om vanuit iedere locatie deze service op te zetten. Zelfs vanuit thuis.

Gebruikte producten

Hieronder vindt u een overzicht van de door Netchange gebruikte producten voor deze USE CASE.