Point-to-point verbindingen: videosignalen versturen via een datanetwerk

Point-to-point verbindingen zijn videoverbindingen tussen twee locaties, bijvoorbeeld een videoverbinding tussen een gemeentehuis en de studio van een lokale omroep. In dat geval is er een point-to-point verbinding tussen een encoder in het gemeentehuis en een decoder in de studio van de lokale omroep. We lichten toe waar point-to-point verbindingen voor gebruikt (kunnen) worden en welke producten we aanbieden.

Point-to-point verbindingen

Een point-to-point verbinding is dus een videoverbinding tussen twee verschillende locaties. Point-to-point verbindingen worden veelal gebruikt door omroepen, facilitaire bedrijven en videoproductiebedrijven. Maar ook in de medische sector, rechtspraak en bij veiligheidsdiensten wordt dikwijls gebruik gemaakt van point-to-point verbindingen. Een dergelijk type verbinding is dus breed inzetbaar en geschikt voor gebruik in meerdere sectoren. Ook encryptie van het signaal is hierbij mogelijk. Point-to-point verbindingen tussen apparatuur van verschillende merken is meestal geen probleem. Dit wordt anders wanneer er speciale wensen zijn zoals bijvoorbeeld ultra-low-latency of encryptie. Dan is het vaak verstandiger om apparatuur te gebruiken van hetzelfde merk.

Binnen bijvoorbeeld omroepen, facilitaire bedrijven, videoproductiebedrijven, de medische sector, rechtspraak, bij veiligheidsdiensten of andere toepassingen, worden point-to-point verbindingen gebruikt om videobeelden van de ene locatie naar de andere te sturen via een datanetwerk. Daarbij is geen centraal distributie platform nodig. Een point-to-point verbinding biedt een betaalbaar, veilig en flexibel alternatief voor satelliet verbindingen.

Oplossingen van Netchange

Netchange heeft diverse oplossingen als het gaat om point-to-point verbindingen. Welke bij uw situatie past, hangt af van uw wensen en gebruiksdoel(en). Is er bijvoorbeeld ultra low latency nodig? Moet het via 4G? Is er een specifiek protocol nodig? Is het budget beperkt? Moet het 4K zijn? Door antwoord te geven op dit soort type vragen, wordt er uiteindelijk een oplossing gevonden die perfect aansluit bij wat u van een oplossing verwacht. De merken waarbij binnen Netchange een oplossing gerealiseerd wordt, zijn Teracue, Kiloview, NTT, Vitec, T-21 en Evertz.

MGW Sprint van Vitec

De MGW Sprint van Vitec is een supersnelle HD h.264 encoder/decoder met minder dan een frame latency. Deze encoder/decoder is uitermate geschikt voor 24/7 point-to-point verbindingen in bijvoorbeeld een 5G mobile netwerk. Met een end-to-end latency van slechts enkele milliseconden is het te vergelijken met een uncompressed video over een vaste kabel. De MGW Sprint is de snelste professionele h.264 encoder en biedt HD-SDI en HDMI encoding en decoding tot 1920x1080p60. Vraag naar de prijs van dit product.

MVE5000/MVD5000

Deze SD/HD encoder/decoder van NTT Electronics biedt alles wat u zoekt voor no-worries broadcast contributie. Deze combinatie kenmerkt zich door een hoge beeldkwaliteit, extreem lage latency en lage bitrates. Dat alles in een 1h half 19” formaat. Deze encoder/decoder is uitermate geschikt voor toepassingen in OB-Vans en voor medische beeldverwerking met point-to-point verbindingen. Het apparaat is voorzien van rock-solid techniek en pakt automatisch de draad weer op bij voeding-, netwerk- of SDI-onderbrekingen.

Meer weten over point-to-point verbindingen, hoe u dit optimaal kunt gebruiken in uw bedrijf of organisatie of over één van onze oplossingen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag bij het vinden van de perfecte oplossing voor uw bedrijf.