Corporate streaming

dé weg naar betrokken en gemotiveerd personeel

Live streamen over het internet? Met een eenvoudige encoder kun je live op internet streamen. Het maakt niet uit waar jij je bevindt. Als er een redelijke internetverbinding is, kan er een live stream worden gestart.

Live streamen is populair. In 2018 keken mensen gemiddeld meer dan een uur per dag naar online video. In 2014 was dit nog slechts 30 minuten. Vooral video-consumptie op mobiel neemt hard toe en is in vijf jaar tijd verdrievoudigd. Er is daarnaast behoefte aan authentieke content. Dit kan met live streaming. Aanbieders als YouTube, Facebook, Twitch, Streampartner, Jet-Stream en Streamone zorgen ervoor dat videosignalen osdfgdsg dsfgdsfgp hun sites aangeboden worden. Is er een beperkte internetverbinding op locatie? Dat is geen probleem, want ieder aantal kijkers kan dankzij live streaming bediend worden.

Een producttraining uitzenden? Een aandeelhoudersvergadering live streamen? Of een intern TV-distributienetwerk tussen diverse vestigingen opzetten? Corporate streaming staat bij veel bedrijven hoog op de agenda. Netchange realiseert jouw ideeën!

Netchange levert apparatuur en oplossingen om jouw trainingen, vergaderingen en demonstraties live te streamen. Interne streaming is mogelijk. In dat geval kunnen alleen collega’s en/of klanten inloggen en meekijken. Dit kan via je eigen website, maar het kan ook via websites van derden. Een andere mogelijkheid is dat de live stream zichtbaar is voor andere personen, zoals potentiële nieuwe klanten en toekomstige werknemers.

Waarom corporate streamen?
Betrokken en gemotiveerd personeel: dat wil toch ieder bedrijf? Uit onderzoek van het Dale Carnegie Instituut blijkt dat bedrijven met gemotiveerd personeel ruim twee keer zo hard groeien als bedrijven met uitgebluste medewerkers. Als medewerkers geloven in de missie van een bedrijf, dan stijgt de omzet met gemiddeld 37%. Gemotiveerde en betrokken medewerkers zijn daarnaast 31% meer productief. Corporate streaming is één van de manieren om betrokkenheid te creëren, zeker bij de wat grotere bedrijven waarbij medewerkers op verschillende locaties werken. Communiceer open naar jouw collega’s en deel motiverende video’s en trainingen.

Veiligheid
Een belangrijk onderdeel van corporate streaming is veiligheid. Je wil toch niet dat jouw concurrent een belangrijke vergadering kan zien? Gelukkig zijn streams uitstekend te beveiligen, bijv. door ze te embedden in een intranet of door een stream alleen beschikbaar te maken via een bepaald ip-adres (zoals het bedrijfsnetwerk).

Opslaan voor gebruik
Nadat een training, demonstratie of vergadering gestreamd is, kan de video opgeslagen worden om in de toekomst in te zien. Handig voor collega’s die een bepaalde meeting net gemist hebben. Of zet een e-learning-programma op en bundel daar jouw video’s.

Meer weten over corporate streaming?

We willen je liever niet vermoeien met termen als downlink, video capture, encoder en IPTV. Kortom: neem gerust contact met ons op, bespreek je wensen en wij regelen dat jouw communicatie klaar is voor de toekomst!