Alles over NDI® technology

NDI®, of voluit Network Device Interface, is technisch gezien een laag op het standaard TCP/IP-protocol. Dit protocol is het meest gebruikte netwerkprotocol tussen computers en draait in vrijwel elk kantoor of bedrijfsruimte.

NDI® technology is een open-source protocol dat in 2015 is gelanceerd door softwareontwikkelaar NewTek. De komst van het Network Device Interface zorgde voor een kleine revolutie in de wereld van videoproductie. Voorheen was het namelijk een vereiste om hardware als camera’s, controllers, etc. fysiek aan te sluiten op andere hardware door middel van SDI- en/of HDMI-kabels. Nu kan dit dus ook met het NDI® protocol over een standaard ethernet-netwerk, zodat er een live-videoproductie workflow over IP gecreëerd kan worden.

Zonder kwaliteitsverlies

NDI® is de perfecte codec om hoge resolutie video zonder kwaliteitsverlies en met een maximale latency van 1 frame te verzenden en te ontvangen via standaard 1 Gigabit Ethernet-netwerken. Naast live transmissie van video en audio, bevat NDI® ook tijdcode, tally, controle commando’s en metadata. NDI® technology is bi-directioneel. NDI® wordt ondersteund door een breed scala aan AV-fabrikanten en ontwikkelaars van zowel hardware als software.

Het gelijktijdig streamen van meerdere NDI®-bronnen wordt alleen beperkt door de netwerkbandbreedte. De werkelijke hoeveelheid bandbreedte die je nodig hebt, is afhankelijk van de kwaliteit en het aantal videosignalen. Naast Full NDI® is NDI®|HX en NDI®|HX2 beschikbaar. Dit zijn codecs met een lagere datasnelheid t.o.v. Full NDI® en kunnen bij voorkeur worden gebruikt in scenario’s met een lage bandbreedte, zoals bij Wi-Fi- of bij producties met veel videosignalen.

Nieuwe mogelijkheden

NDI® technology biedt nieuwe mogelijkheden om je live IP-videoproductie workflow eenvoudiger en flexibeler te maken. Je kunt geld besparen op kabels en infrastructuur door het bestaande Ethernet-netwerk te gebruiken en gemakkelijk toegang te krijgen tot veel videobronnen met uitzendkwaliteit. Er zijn gratis plug-ins en tools van NewTek om je te helpen NDI® technology meteen in je huidige AV-systeem te integreren.

Netchange vertegenwoordigt de volgende fabrikanten met NDI®-producten in hun assortiment:

  •     met full NDI® camera’s, encoders, decoders, etc.;

  •      met NDI® encoders, decoders;

  • met NDI® encoders, decoders;

  •      met IP videowall management/control met NDI® ondersteuning.

Vraag vrijblijvend advies

Wil je meer weten over NDI® technology? Vraag vrijblijvend advies aan één van onze specialisten. Neem contact op door te mailen naar service@netchange.nl, gebruik de chat of laat je telefoonnummer achter. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Netchange is een distributeur en leverancier, gespecialiseerd in VIDEO CAPTURE | STREAMING | NDI | SDVoE | SMPTE2110 | TEST & MEASUREMENT DEVICES. Bij ons vindt u uitsluitend betrouwbare PRO-AV merken met bewezen kwaliteit en support.