Kiloview: breed aanbod & goede prijs-kwaliteitverhouding

Kiloview heeft een breed aanbod van video encoders en decoders die vooral voor internet streaming gebruikt worden. Daarnaast biedt het merk een hele reeks NDI encoders en decoders aan. Ook hybride encoders en decoders (apparaten die zowel streaming als NDI functies hebben) zijn beschikbaar. De producten kenmerken zich verder door een hele brede feature set.

Kiloview: prijs-kwaliteitverhouding

Het is tegenwoordig gelukkig allang niet meer zo dat een lage prijs gelijk staat aan een kwaliteit die te wensen over laat. De producten van Kiloview zijn niet duur, voelen goed aan, zijn keurig netjes afgewerkt en komen compleet met een goede handleiding. De functionele omvang is breed, maar vooral gericht op internet streaming en NDI functies. Al met al een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Vergelijkbare producten uit bijvoorbeeld Europa of Japan zijn vaak duurder, omdat de component arbeidsloon hoger is. Hierdoor zijn de producten vaak wel verder doorontwikkeld en voor veeleisende toepassingen eerder geschikt.

Zelfstandige streamers

De encoders van Kiloview zijn specifiek bedoeld als zelfstandige streamers naar bijvoorbeeld Youtube en Facebook. Ze staan niet 24/7 aan. Een merk als Vitec heeft encoders voor andere toepassingen ontwikkeld waaronder dat de producten 24/7/365 inzetbaar zijn onder extreme omstandigheden. De Vitec encoders zijn vaak onderdeel van een volledige infrastructuur. Daarvoor is het vereist dat apparaten voldoen aan de zwaarste eisen. Dat zie je terug in de specifieke functionaliteit, maar ook in de prijs. Neem het voorbeeld van een strandbal en een voetbal. Beiden zijn rond en met beiden kun je voetballen, toch is er een groot verschil tussen die twee. Eigenlijk kun je ze daarom niet met elkaar vergelijken. Zo ook met encoders van bijvoorbeeld Vitec en Kiloview.

Ondersteuning van diverse streaming protocollen

De Kiloview encoders ondersteunen een heel scala aan streaming protocollen, maar daarnaast bieden ze ook specifieke functies om als encoder in een beveiligingsomgeving te functioneren. Dat is een heel ander marktsegment. Ook is het mogelijk automatisch een opname te maken van de stream op een NAS (network storage) of op een USB-stick. Tenslotte is het mogelijk om vanuit de Web Interface van de encoder een aangesloten PTZ camera te besturen. Voor de decoders geldt nagenoeg hetzelfde: veel verschillende streaming protocollen worden ondersteund en bovendien is het mogelijk om een multiview als output te genereren (afhankelijk van het model). Deze functionele rijkdom is ongebruikelijk op dit prijsniveau.

Kiloview en Netchange

De encoders van Kiloview worden vooral gebruikt voor internet streaming. Van yogascholen en theaters tot kerken en lokale omroepen: overal daar waar een betaalbare encoder nodig is, worden ze ingezet. De Kiloview NDI producten komen nu ook langzaam, maar zeker in de belangstelling bij videoproducenten.

Bij Netchange leveren we over het algemeen al onze producten uit voorraad. Zo ook de producten van Kiloview. Wil je meer weten over dit merk met een goede prijs-kwaliteitverhouding? Of heb je een andere vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder.