Vitec Video Innovations

Vitec is van oorsprong een Frans bedrijf. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van oplossingen voor videocodering, decodering, transcodering, archivering en streaming via IP (IPTV). Al vele jaren is het merk een pionier in de streamingindustrie. Dankzij hun innovatie, toonaangevende werkwijze zijn ze de koploper in de ontwikkeling van video-oplossingen. 

Vitec biedt complete oplossingen

Veel bedrijven profiteren van de Vitec oplossingen. De innovatieve, toonaangevende werkwijze en het voortdurende ontwerpen van nieuwe technologieën draagt daaraan bij. Het bedrijf is een absolute marktleider op het gebied van end-to-end streaming. Wereldwijd hebben ze dan ook al veel positieve referenties verzameld.

Naast de innovatieve werkwijze wordt het merk zeer gewaardeerd binnen de markt, omdat ze een complete oplossing uit één hand kunnen bieden. Ze leveren niet alleen IPTV beheer software, maar ook de encoder, decoders, transcoders, IP head-ends, videowalls, et cetera. Echt complete end-to-end oplossingen dus. Daarnaast is er misschien een handjevol alternatieven in de markt. Maar Vitec springt eruit vanwege de breedte en diepte van de functionaliteit en het feit dat alle componenten uit eigen ontwikkeling en productie komen. Daardoor werken alle producten en software dus optimaal met elkaar samen.

Geavanceerde technologie

De end-to-end oplossingen van Vitec gaan verder dan een eenvoudig IPTV-systeem voor bijvoorbeeld een hotel. Zowel binnen bedrijven die effectief willen streamen via IP naar het bedrijfsnetwerk, als omroepen die opnames willen distribueren en livestreamen. De oplossingen van het bedrijf zijn daarnaast uitermate geschikt voor het streamen van gevoelige informatie zoals bij overheden, politie en defensie. De IP-streaming oplossingen bieden ultra low latency en beveiliging van de hoogste kwaliteit vanuit het veld naar het hoofdkantoor. De geavanceerde technologie van het bedrijf zorgt ervoor dat livestreams onmiddellijk beginnen te spelen, waardoor er efficiënt kunnen gewerkt kan worden. Daar waar veel videobronnen samenkomen en beheerd moeten worden, heeft Vitec een complete oplossing.

Vitec levert de complete infrastructuur voor geavanceerde IPTV- en Digital Signage oplossingen. De technische infrastructuur omvat krachtige encoders en decoders voor point-to-point verbindingen met ultra low latency, transcoders, DVB-gateways, play-out servers, mediaservers, mobileplayers, converters, videowall processors en nog veel meer.

Voordelen van Vitec

Naast de IPTV oplossing heeft Vtec ook Digital Signage oplossingen. De Digital Signage/IPTV players hebben het voordeel dat ze voorzien zijn van dubbele hardware processors voor de ultieme TV ervaring. Het merk combineert IPTV-distributie voor uitzendkwaliteit met krachtige Digital Signage mogelijkheden tot een alles-in-één geïntegreerd platform. De oplossingen zijn ontworpen om naadloos te integreren met elke IT-omgeving en te draaien op alle soorten netwerken. Hoge videokwaliteit en de beste ondersteuning van belangrijke metadata tijdens de volledige workflow onderscheidt Vitec van de standaard IPTV-systemen. Met de technologie van het bedrijf kunnen de meest veeleisende IPTV- en Digital Signage projecten worden ingevuld.

Enige officiële reseller in Nederland

Netchange is de enige officiële reseller van Vitec in Nederland. Het merk is, zoals genoemd, een Frans bedrijf en heeft vestigingen in Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten en uiteraard Frankrijk. Het is daarnaast een van de weinige bedrijven in deze branche die zeer succesvol zijn in de Verenigde Staten. Bij Netchange bieden we het volledige pakket van het merk aan. Daarin werken we samen met systeemintegratoren en het merk zelf.

Bekijk een greep uit ons assortiment met producten van Vitec of neem contact met ons op als u meer informatie wilt over een (van de) product(en) of het merk zelf. Twijfel niet om ons te contacteren bij een specifieke vraag of uitdaging. We helpen u graag bij het vinden van de perfecte oplossing.