Evertz: high-end oplossing voor broadcast

Evertz levert high-end oplossingen voor de broadcast markt en biedt een zeer breed productenpakket. Evertz is een fabrikant van toonaangevende broadcast oplossingen in zowel de productie als in de distributie segmenten van de broadcast markt. Ze zijn innovatief en leveren producten van topkwaliteit. Netchange is trotse dealer van Evertz en licht graag toe waar het merk in uitblinkt.

Alles over Evertz

Het meest populaire product van Evertz bij Netchange zijn de ‘clocks’. Dit is een essentieel apparaat in een videoproductie omgeving dat ervoor zorgt dat alle aanwezige apparatuur met elkaar synchroon loopt. Dat klinkt wellicht eenvoudig, maar dat is het niet. Het vereist uiterste precisie en betrouwbaarheid. Evertz doet dit ongekend goed. Daarnaast is het SCORPION platform uitermate interessant voor organisaties die langzaam maar zeker over willen stappen op een volledige IP infrastructuur. SCORPION is een modulair platform dat de hele Broadcastflow afdekt. De hardware basis blijft het zelfde maar de functies die het vervuld kunnen in de loop der tijd aangepast worden door het gebruik van nieuw modules, de zgn. MIO’s (Mini I/O modules).

In principe kunnen we het hele productgamma van Evertz leveren. We trekken daarin nauw op met de specialisten van Evertz die specifieke diepgaande kennis kunnen geven.

Netchange als reseller

Doorgaans benaderen bedrijven een merk als ze dealer of reseller willen worden. In alle eerlijkheid verliep dat bij ons dealership met Evertz iets anders. Evertz benaderde namelijk ons en vroeg of we belangstelling hadden. Dit is in onze ogen uiteraard een enorme eer. Evertz behoort tot de wereldwijde top als het aankomt op apparatuur voor broadcasting. Na een aantal wederzijds goede gesprekken is Netchange enige officiële  Nederlandse reseller geworden van Evertz: een relatie gebaseerd op realisme. Nederland behoort namelijk niet direct tot de grootste broadcast markten in de wereld. Evertz is van oorsprong een Canadees bedrijf. Het heeft een eigen wereldwijd verkoopkanaal met de focus op Noord-Amerika. Daarnaast werkt het in een aantal landen samen met system-integrators en resellers zoals Netchange.

Evertz routers

Ook in de broadcast markt vindt er een transitie plaats van SDI naar IP. Aan IP zijn echter andere normen en eisen en een veel grotere mate van complexiteit verbonden. Dit wordt vastgelegd door de SMPTE organisatie. De belangrijkste normen waar broadcast apparatuur aan moet voldoen zijn de SMPTE 2110 en de SMPTE 2022-7 normen. Evertz routers ondersteunen dit en het is dan ook een van de essentiële componenten om een overgang succesvol te laten verlopen. Daarnaast werkt Evertz ook samen met Cisco op dit vlak. Om in een IP-omgeving met ongecomprimeerde video te werken kunt u niet zomaar een normale netwerk switch nemen. Evertz routers voldoen wat dat betreft aan de zwaarste eisen, maar kunnen ook in een hybride omgeving functioneren.

Neem vrijblijvend contact op

Evertz is sterk in de broadcast markt, maar heeft ook een zeer sterke aanwezigheid in de markt voor grote events zoals in sport. Daarnaast ontwikkelen ze zich ook sterk in de AV markt.

Meer weten over het merk, over de producten of over Netchange? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag vandaag nog een offerte aan. We helpen u graag verder.