CAI Harderwijk brengt live kerktelevisie op de kabel

  • De klant: CAI Harderwijk
  • De uitdaging: Integratie van live kerktelevisie streams op het kabelnetwerk
  • De oplossing: Teracue MC-Route & MC-Trans; Teracue ENC400 en Kiloview E2

Harderwijkse kerken live op de kabel bij CAI Harderwijk

CAI Harderwijk is een kleine, onafhankelijke (kabel)netwerkbeheerder voor Harderwijk en omstreken. Inmiddels is de strategie van CAI Harderwijk er op gericht zo vele mogelijk content aanbieders toegang te geven tot het netwerk zodat de inwoners een ruime keuze hebben. De lokale content wordt niet vergeten. Lokale omroepen als HK13TV, HarderwijkFM en RTV Nunspeet worden aangeboden en ook de meeste Harderwijkse kerken hebben een eigen live kanaal gekregen. Een bijzondere situatie.

Al voorafgaand aan COVID was CAI Harderwijk al heel actief om ook lokale organisaties toegang te geven tot haar kabel netwerk. Kerken horen daar uiteraard ook bij. Om dit beter te faciliteren was CAI Harderwijk op zoek naar een professionele oplossing om deze signalen geschikt te maken voor distributie via de kabel.

De belangrijkste criteria waren dat de oplossing stabiel moest zijn en zich bij voorkeur al bewezen had in soortgelijke omstandigheden. Daarnaast moest er een professionele ondersteuning aanwezig zijn en uiteraard moest het geheel betaalbaar zijn.

De Teracue MC-Route en MC-Trans combinatie van Netchange bleek aan alle eisen te voldoen. Dat dit platform om kon gaan met contributie signalen van diverse encoders was de kers op de taart. MC-Route is de gateway waarin unicast signalen omgezet worden in een Multicast signaal. MC-Trans verwerkt deze multicast signalen en transponeert deze naar de MPEG2 norm die noodzakelijk is om op het kabelnetwerk te verspreiden. (Inmiddels is MC-Route en MC-Trans opgevolgd door Teracue TAC)

Binnen Netchange is veel ervaring beschikbaar opgebouwd in soortgelijke situaties. De configuratie kon daarom snel afgerond worden. Naast Teracue ENC400 encoders worden ook Kiloview E2 video encoders ingezet. Ook deze levert Netchange, maar in dit geval rechtstreeks aan de Harderwijkse kerken. Doordat Netchange het overzicht heeft over de volledige signaal keten werden al deze componenten perfect op elkaar afgestemd.

Het geheel is zeer stabiel en de signalen worden inmiddels ook gebruikt om aan de zorgcentra in de wijde omgeving beschikbaar te stellen.

“Over de samenwerking met Netchange zijn we heel positief”, aldus Jerry Docter, Hoofd Techniek bij CAI Harderwijk, “altijd vakkundig en snel.”

Gebruikte producten

Hieronder vindt u een overzicht van de door Netchange gebruikte producten voor deze USE CASE.