IPTV headend: videokanalen efficiënt managen

Een IPTV head-end of kopstation is een ‘verdeelpunt’ van TV- en radiosignalen in een IPTV netwerk. Er zijn ook DVB-C, DVB-S en T-kopstations die eenzelfde functie hebben, maar dan voor de respectievelijke DVB varianten. Een IPTV head-end werkt specifiek voor IP signalen. Op een IPTV headend komen IPTV signalen van buiten het netwerk binnen. Deze worden door het kopstation doorgezet of omgezet naar het lokale IPTV netwerk, zodat de signalen op de TV’s beschikbaar zijn als kanalenlijst.

IPTV headend

IPTV signalen komen van buiten het netwerk en moeten beschikbaar gemaakt worden op het lokale netwerk. Het kan zijn dat IPTV signalen van buiten omgezet moeten worden in bijvoorbeeld een andere multicast reeks of van unicast in multicast. Het kan ook zijn dat kanalen gebundeld moeten worden tot een kanalenlijst en deze gekoppeld moeten worden aan bepaalde kijkers of TV’s. Een IPTV head-end houdt dus ook rekening met welke kijkrechten iemand heeft. Daarnaast is het ook mogelijk om via een IPTV head-end eigen interne video kanalen toe te voegen aan het kanalenpakket wat van buiten komt. Het hoeft dus niet uitsluitend te gaan om klassieke zenders op TV.

Connecties

Een IPTV head-end is een zeer waarschijnlijk onderdeel van een professionele IPTV oplossing. Via een IPTV head-end kunnen op een efficiënte manier videokanalen gemanaged worden die over een lokaal netwerk verdeeld moeten worden. Organisaties als banken, overheden, hotels, cruiseschepen, ziekenhuizen, zorgcentra, scholen, et cetera kunnen besluiten om videosignalen via IPTV intern te verdelen. Een IPTV head-end is dan zeer nuttig. Ben je benieuwd hoe dat precies voor jouw bedrijf in z’n werk zou gaan? Neem dan contact op. We leggen het graag vrijblijvend aan je uit.

Altijd een oplossing

Sinds 2003 hebben we bij Netchange ervaring met streaming. Waar we begonnen op een zolderkamertje zijn we gegroeid naar een bloeiend bedrijf op het gebied van video distributie via IP in de breedste zi, werkend vanuit een kantoorpand in Zeewolde. Onze nieuwsgierigheid, passie en expertise delen we graag met je. Bij ons vind je betrouwbare merken en producten waarmee stabiele oplossingen gerealiseerd kunnen worden. Laat ons je uitdaging weten, dan denken we met je mee. Een grote ‘plus’ is dat je bij ons verzekerd bent van persoonlijk contact, een prijs-kwaliteitverhouding die zeer in orde is en veel praktische kennis en ervaring.

Wil je graag weten wat een IPTV head-end voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder bij het vinden van de juiste oplossing.