IP head-end | TV- en radiosignalen over datanetwerk

Een head-end wordt ook wel een kopstation genoemd. Een head-end is een systeem waarop TV- en radiosignalen binnenkomen waarna ze geschikt worden gemaakt voor verdere distributie over een kabelnetwerk (coax). Een IP head-end maakt deze signalen gereed voor distributie over een datanetwerk. Signalen van de satelliet (DVB-S/S2) van digitenne (DVB-T2) of van de kabel (DVB-C) worden dus omgezet naar IPTV signalen. Netchange legt verder uit.

IP head-end

Een IP head-end maakt TV- en radiosignalen die gereed zijn voor distributie over een kabelnetwerk dus geschikt voor distributie over een datanetwerk. Signalen van de satelliet (DVB/S/S2) van digitenne (DVB-T2) of van de kabel (DVB-C) worden omgezet naar IPTV signalen.

Dit wordt gebruikt in bijvoorbeeld hotels, ziekenhuizen, zorgcentra, bedrijven en overheden. Doordat deze bedrijven, organisaties of instanties gebruik maken van een datanetwerk dat de TV-signalen verdeelt, zijn ze veel flexibeler en besparen ze veel kosten, omdat er maar één bekabeld netwerk aangelegd hoeft te worden. Een dergelijke constructie kunt u voornamelijk vinden de wat nieuwere gebouwen.

Oplossingen van Netchange

Een IP head-end is een component van een totale IPTV oplossing. De IP head-ends van Netchange voldoen aan alle standaards en kunnen ook moeiteloos werken met IPTV oplossingen van anderen. De IP head-ends van Netchange komen bij Teracue of bij Vitec vandaan. Zo hebben we bijvoorbeeld onderstaand product in ons assortiment.

De DXP-380 IPTV Gateway is een compacte DVB to IP Gateway voor IPTV head-ends van Teracue. Het product heeft acht onafhankelijke tuners voor DVB-S/S2, T2/T/C. Interesse in dit product, wilt u de prijs weten of meer informatie ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Alles over Netchange

Netchange levert uiteraard niet alleen maar IP head-end producten. We zijn leverancier van video- en audio streaming oplossingen in diverse branches. Sinds 2003 zijn we actief op het gebied van streaming. Dat is de tijd van ISDN en analoge modems waar we met heel weinig bandbreedte alles rond moesten breien. Voor audio streaming was dit al goed genoeg.

Vanaf 2010 is het zwaartepunt op video streaming komen te liggen binnen Netchange. Met steeds meer professionele toepassingen voor webstreaming, broadcast, IPTV en OTT. Ons assortiment hebben we steeds verder aangevuld met video capture oplossingen en test- en meetapparatuur.

Meer weten over IP head-end, de producten die we daarvoor hebben of over Netchange zelf? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag bij het vinden van de video streaming oplossing waarnaar u opzoek bent.