Interne video distributie voor internationale overheids organisatie

  • De klant: International overheids organisatie
  • De uitdaging: Aanleveren Radio en TV signalen bij KPN, Ziggo en andere TV aanbieders
  • De oplossing: Teracue ENC400 HDSDI en Teracue TAC
  • Partner: Intern Netwerk en ICT beheer

Video Play-out zonder App…

Een internationale overheids organisatie wilde specifieke vergaderingen via het interne netwerk verdelen.

Daar het netwerk voorzien was van strenge beveiligingsmaatregelen en er een aantal netwerkspecialisten aanwezig waren besloot men in eigen beheer een multicast distributie op te zetten.

De resultaten waren niet bevredigend met als resultaat veel interne klachten.

De oorzaak werd gezocht in een problematische multicast ondersteuning als gevolg van de zeer grondige beveiliging. Debuggen daarvan zou mogelijk veel tijd kosten en de noodzaak om met een korte termijn oplossing te komen was groot.

De vraag waarmee deze organisatie bij ons kwam was: hebben jullie een oplossing om een of twee video bronnen beschikbaar te maken voor ongeveer 100 gelijktijdige kijkers over een gesloten intern netwerk. Bij voorkeur moet er geen applicatie of player geïnstalleerd worden. Afspelen via een browser had de voorkeur.

Uiteindelijk is de interne multicast distributie wel gerealiseerd, maar de het feit dat de TAC oplossing het afspelen in een browser faciliteert zonder de installatie van aanvullende software werd echter als beslissend voordeel gezien.


Oplossing & Realisatie

Er van uitgaande dat multicast, wat in principe de meest voor de hand liggende oplossing zou zijn, niet mogelijk was, moest het een unicast oplossing worden, die zowel kijkers via het bedrade als via het wifi netwerk kon bedienen. Streamen via HLS was daarvoor de juiste methode en om 100 gelijktijdige kijkers te kunnen serveren, was Teracue TAC in combinatie met een ENC400 encoder de juiste oplossing.

De video registratie apparatuur zou de bron zijn van de ENC400 SDI encoder die een UDP unicast zou sturen naar de IP video ingang van Teracue TAC. TAC converteert het signaal naar HLS en stelt het via een  ingebouwde video player portal ter beschikking achter een wachtwoord. Kijkers krijgen een link naar de interne portal en kunnen vanuit hun browser na ingelogd te zijn de video live mee bekijken.

De oplossing was uit voorraad leverbaar en was op locatie in een paar uur operationeel. Bijkomende functies die in de toekomst mogelijk gebruikt kunnen worden zijn Recording en de mogelijkheid om via beveiligde verbindingen personen op remote locaties mee te laten kijken of als nieuwe remote bron toe te voegen en via dezelfde HLS player portal aan te bieden op het interne netwerk.

Uiteindelijk is de interne multicast distributie wel gerealiseerd, maar de het feit dat de TAC oplossing het afspelen in een browser faciliteert zonder de installatie van aanvullende software werd echter als beslissend voordeel gezien.

Gebruikte producten

Hieronder vindt u een overzicht van de door Netchange gebruikte producten voor deze USE CASE.