DVB-S/S2: hoe werkt Digital Video Broadcasting via de satelliet?

DVB staat voor Digital Video Broadcasting en wordt gebruikt om digitale televisie en radio te ontvangen. De S duidt op Satellite en is tegenwoordig vaker standaard dan een uitzondering in televisies. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van – de afkorting zegt het al – satellieten, die digitale uitzendingen naar de schotel (ontvanger) verzenden. Een decoder zet de codering om in beelden. DVB-S/S2 is de verbeterde opvolger van DVB-S. Er zijn zogenaamde Free-to-Air kanalen en kanalen waarvoor je een zgn. CAM Module met CI-insteek kaart nodig hebt. In Nederland is dat bijvoorbeeld Canal Digitaal.

Naast DVB-S, zijn er nog twee andere technieken namelijk DVB-C en DVB-T/T2. DVB-C staat voor Digital Video Broadcasting – Cable en DVB-T/T2 voor Digital Video Broadcasting – Terrestrial. DVB-C was in eerste plaats bedoeld om meer zenders door te sturen zonder bestaande kabelnetten om te bouwen. DVB-T/2 zendt juist uit via zendmasten en is in Nederland bekent als Digitenne. DVB-C vindt je bij Vodafone/Ziggo.

  • DVB-S/S2: geschikt voor ontvangst van digitale televisie via de satelliet
  • DVB-C: geschikt voor ontvangst van digitale televisie via de kabel
  • DVB-T/T2: geschikt voor ontvangst van digitale televisie via de ether

DVB-S/S2 naar IPTV

Bij Netchange bieden we diverse oplossingen om DVB-S/S2 , DVB-C of DVB-T/T2 signalen om te zetten naar IPTV. IPTV maakt tv kijken via het internetprotocol (IP) mogelijk, dat wil zeggen dat er tv signalen worden omgezet naar een IP signaal, dat vervolgens verder verdeeld kan worden. Bijvoorbeeld via het netwerk van een bedrijf, hotel, zorginstelling of schip. Meer weten over IPTV of de mogelijkheden om TV signalen om te zetten naar IPTV? We vertellen u graag meer over onze oplossingen en producten. Vul onderstaand formulier in of maak gebruik van onze chat, en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.