Decoding oplossingen van Netchange voor in IPTV-oplossingen

Om een stream te maken, moet u encoderen, om de stream weer af te spelen en de video te bekijken moet u decoderen. Een apparaat dat decodeert noemt u dus logischerwijs een decoder. Dit kan een hardware oplossing zijn, maar ook een software oplossing. Iedere video player is dus per definitie een decoder.

Decoding gebruikt in IPTV-oplossingen

Als een video geëncodeerd wordt, moet het ook gedecodeerd worden. Decoding kan bijvoorbeeld met een software oplossing als VLC op een computer of met een hardware decoder. Decoders worden gebruikt in IPTV-oplossingen, bijvoorbeeld in een SetTopBox of bij lokale omroepen wanneer ze een live video signaal naar de studio willen versturen. Maar ook in de beveiligingswereld worden video decoders gebruikt om beelden van camera’s te bekijken, al of niet op een grote videowall.

Producten en oplossingen van Netchange

Bij Netchange hebben we producten voor decoding in iedere prijsklasse in ons aanbod. Wat voor uw bedrijf of organisatie de juiste keuze is, hangt af van de situatie waarin het gebruikt moet worden. Zo hebben we decoders van Magewell, T-21, Vitec, Teracue, NTT.

Pro Convert HDMI Plus

De Pro Convert HDMI Plus is een NDI-encoder waarmee een HD HDMI video bron automatisch als NDI-signaal op een 1GB netwerk gemaakt wordt. Er is een loop-through kanaal met embedded audio beschikbaar. Het inkomende videosignaal met ingebedde audio wordt geconverteerd naar een NDI-gecodeerde stream die via Ethernet naar diverse NDI-compatibele coderings- of streaming-toepassingen zoals vMix, OBS, XSplit, Wirecast en meer, wordt verzonden. De LED’s geven de status van de voeding en het in- en uitgangssignaal aan. De Pro Convert HDMI Plus heeft u al voor €479,- exclusief BTW.

T9261-D HD/UHD decoder

Deze decoding oplossing biedt een uitkomst voor bijvoorbeeld het binnenhalen van een beveiligingscamera signaal op een monitor, maar waar het signaal gelijktijdig op het netwerk als multicast moet worden aangeboden. De webinterface van deze decoder biedt ook een hulpmiddel voor media analyse met ondersteuning van metadata een thumbnails van de gestreamde en gemounte media. De T9261-D HD/UD decoder speelt 4K of Ultra HD HEVC, 1080P AVC of 1080i MPEG 2 media uit diverse bronnen als streaming, on-board SD geheugenkaart, optionele USB, mSATA hard drive of externe mounted storage. Neem contact met ons op voor de prijs van deze decoding oplossing.

Bent u benieuwd naar één van bovenstaande of onze andere decoding oplossingen, wilt u meer informatie over onze diensten en producten of heeft u een andere vraag voor uw bedrijf of organisatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag bij het vinden van een passende decoding oplossing.