4K capture: wat is het en hoe werkt het?

4K capture is een methode om audio- en videosignalen van een camera, medisch apparaat of zelfs een spelconsole naar de harde schijf van je computer te verplaatsen zonder dat de kwaliteit verloren gaat. 4K capture wordt voor diverse doeleinden gebruikt, zoals bijvoorbeeld medische toepassingen maar ook voor video streaming en uiteraard beeldbewerking.

Er zijn diverse mogelijkheden om audio- of beeldmateriaal te verplaatsen naar de pc. Een gangbare variant is de 4k capture card, die geplaatst wordt tussen de video-uitgang en de eventuele monitor. Bovendien zijn er allerlei varianten van deze capture cards verkrijgbaar, ieder met zijn eigen voordelen. We leggen je uit hoe zo’n 4k capture card werkt.

4k capture met een 4k capture kaart

Allereerst, 4K: wat is het en wat zijn de belangrijkste voordelen t.o.v. andere resoluties? 4K zegt iets over de kwaliteit van het beeldmateriaal. Het is een verviervoudiging van de Full-HD resolutie en beloofd een zeer hoge beeldkwaliteit. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat er nog meer details waargenomen kunnen worden, wat indrukwekkende bewerkingsmogelijkheden biedt.

Een 4k capture card wordt onder andere gebruikt om video te streamen. Uiteraard is hier ook gratis software voor beschikbaar, waarmee je dat op hetzelfde systeem zou kunnen doe, maar deze kan absoluut niet opboksen tegen de uitmuntende beeldkwaliteit en stabiliteit die een capture kaart biedt. Bij de gratis software moet veelal gekozen worden tussen de prestaties en beeldkwaliteit. Met een capture kaart hoeft deze afweging niet gemaakt te worden. Deze biedt namelijk de mogelijkheid om de maximale prestaties te behouden door de grafische verwerking op de kaart te laten plaatsvinden, waarna het materiaal met een optimale beeldkwaliteit gestreamd kan worden.

De verschillen tussen diverse Magewell capture cards

De marktleider in het ontwerpen van capture cards is Magewell. Zij bieden uiteenlopende oplossingen voor het capturen van audio- en beeldmateriaal. De Pro Capture Cards verwerken de beelden op een eigen geoptimaliseerde grafische processor, waardoor de CPU van de PC absoluut niet belast wordt.

Wil je meer weten over 4K capture of welke capture card het beste bij jouw werkzaamheden passen? We vertellen je graag meer over de uiteenlopende varianten en mogelijkheden. Neem contact met ons op of gebruik onze chat en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contact? Wij bellen jou...

*