Bedrijfs IPTV

Video streaming wordt door steeds meer organisaties gebruikt voor communicatie met klanten. Ook voor de interne communicatie blijkt het zeer krachtig. Streaming via internet is in dat geval niet handig. Interne IPTV systemen zijn hiervoor veel beter geschikt. Zowel voor live events, een intern infokanaal of voor on-demand video. Live TV (NPO, RTL, etc.) is uiteraard ook mogelijk.IPTV man 695x171

Bedrijven, organisaties en instellingen hebben de meest diverse doelstellingen bij het inzetten van video voor het realiseren van hun communicatie doelstellingen. Journalistieke organisaties willen toegang tot de belangrijkste TV kanalen; Produktiebedrijven willen nieuwe produkten introduceren voor hun servicestaf; zorgcentra willen een informatiekanaal voor hun cliënten, maar ook gewone TV; banken willen toegang tot de belangrijkste Business TV channels;  Flexibiliteit in plaats en tijd is essentieel. On-demand en beschikbaar op een veelvoud van diverse afspeel apparaten is een eis.

 Door het datanetwerk te gebruiken als een grote videomatrix is een IPTV systeem relatief eenvoudig te realiseren. De volgende componenten zijn daarvoor belangrijk:

  1. IPTV Gateway. Hiermee worden de standaard TV kanalen van kabel of satelliet beschikbaar gemaakt op het datanetwerk;
  2. Video encoders voegen een eigen live of informatiekanaal toe aan de standaard TV kanalen. Dit kan ook een koppeling zijn met een narrowcasting oplossing.
  3. Een Mediaserver zorgt voor het beheer van content en van toegangsrechten;
  4. Players kunnen set-top-boxen, PC's of mobile devices zijn. Hoe nauwer de integratie met de mediaserver hoe meer speciale functies mogelijk zijn (speciale user-interface, EPG, recording, editing, etc.).

 De Teracue technologie is modulair en kan ook gecombineerd worden met componenten van derden. Download ons ebook over de inrichting van een eigen IPTV systeem. 

Aanbevolen componenten:

  • DMM series IPTV Gateway (S2/T/T2/C)
  • iCue (media, play-out, recording server)
  • iCue Player (als software of als Set-Top-Box)
  • Optioneel: MC-Route (multicast netwerk bridging & routing)

icon ebook: Een eigen IPTV systeem