broadcast website

Streaming voor Broadcasting? Absoluut! Maar dan wel volgens broadcast normen. Die normen hangen meestal samen met het beschikbare budget en met de onderhanden use case. NETchange biedt enkele interessante alternatieven op diverse toepassings niveaus.

Broadcast en webcast raken steeds meer met elkaar vermengd. High-performance Point-to-Point verbindingen worden samen met webstreams ingezet. Verschillende stream protocollen, formats en bitrates moeten worden gebruikt en aangeboden aan verschillende afnemers. De zwakste schakel bepaald het resultaat.

Contributie, recording en decoding. Teracue levert degelijke en robuste encoders en decoders. Scherp geprijst maar niet voorzien van alle toeters en bellen die soms in broadcast gevraagd worden. Dit is ons instap niveau voor broadcast toepassingen. De Recorder van Teracue kan uitstekend gebruikt worden voor compliance toepassingen en beschikt over Trimming & Clipping functies. De IP Video Wall is ook een interessante oplossing voor een volledig flexibele playout.

Contributie op Broadcast-grade niveau leveren we met de mid-range en high-end oplossingen van NTT Electronics. Solide oplossingen voor kleinene OB-vans tot 4K/HEVC encoding en decoding. Ultra low delay, 8 -16 audio kanalen.... Zo ongeveer iedere denkbare feature is beschikbaar.

Mobile encoding. Ons alternatief voor dit segment komt van het Zweedse Intinor. Ook geschikt voor snelle sporten incl e-Sports. Bitrates boven 8Mbps zijn geen probleem. Bijzonder is hun slimme KA-Sat oplossing waarin de encoder rechtstreeks communiceerd met het modem. Bonding techniek maakt een combinatie van Ka-Sat, 4G en ADSL mogelijk. Uitgebreide monitoring over de hele keten geeft inzicht in de prestatie en stabiliteit van een contributie signaal.

Transcoding. Noisypeak is voor dit segement onze oplossing. Ook voor broadcast in toenemende mate belangrijk. Niet alleen klassiek MPEG2, maar ook HLS, MPEG-DASH, Segmented MP4 worden gevraagd. Noisypeak is zeer schaalbaar.

Diverse nationale, regionale en lokale omroepen maken gebruik van NETchange oplossingen.