• mag250 slider 295x294
  • ENC300 slider
  • Slider MCROUTE gimp
  • sas220
  • NP one slider 730x265
  • lukas

KA-Sat met embedded Encoder!

ND StreamMachine 450x300

De miniCASTER StreamMachine Mobile kan ingebouwd worden in het Ka2GO satelliet systeemvan ND Satcom. Door de Adaptive Bitrate feature van de StreamMachine Mobile wordt streamen via Ka-Sat nog robuster. De Ka2Go is volledig auto-pointing. Eigenlijk hoef je alleen de SDI kabel aan te sluiten...

Ka-Sat wordt steeds meer ingezet voor professionele producties. De systemen worden steeds beter en het Ka2GO systeem van ND Satcom is waarschijnlijk een van de beste auto-pointing systemen op de markt. Door de miniCASTER StreamMachine Mobile in te bouwen in de Ka2GO unit is een krachtig systeem gemaakt dat het reporters wel heel eenvoudig maakt.

Het inhuren van een SNG wagen, met ondersteuning is een kostbare beslissing. Een goed alternatief was er tot voor kort nog niet, tenzij men zelf de satelliet kan pointen. Moeilijk is dat niet, maar dit werd wel zo ervaren. 

ND satcom streammachine embed 450x300De miniCASTER Ka2GO combinatie maakt het niet alleen makkelijker, maar ook robuster. Beschikbare bandbreedte varieert, ook via Ka-Sat. Een ruime 'head-room' was dan ook noodzakelijk. De miniCASTER StreamMachine Mobile beschikt echter over een dynamisch Adaptive Bitrate feature. Door rechtstreeks de waarden uit het satelliet modem te lezen is de StreamMachine Mobile in staat de bitrate van de stream automatisch aan te passen. De stream blijft ongestoord doorlopen.

 De hele installatie kan op een gewone personen auto geplaatst worden op een paar standaard Thule dakdragers. De power unit wordt in een fly-away unit in de kofferruimte gezet. Geen boorgaten, gaan complexe bedrading. 

SDI kabel aansluiten, Start-knop drukken en na ca. 2 minuten is de verbinding automatisch tot stand gekomen. Na nog eens twee minuten ben je klaar om live te streamen. Zie de film hier.