referenties

In Nederland wordt momenteel met man en macht gewerkt aan de uitrol van geavanceerde glasvezelnetwerken. Deze netwerken krijgen pas hun waarde wanneer er diensten op worden aangeboden. Telefonie, TV en Internet zijn gemeengoed, maar echte meerwaarde diensten zijn veel lastiger aan te bieden. De NETchange oplossingen en specifieke kennis worden o.a. door de volgende organisaties ingezet:


 

Cogas, Almelo

Cogas is een zelfstandige nutvoorzieningen leverancier in het oosten van Nederland. Naast het bestaande aanbod van Gas en kabel voorzieningen is inmiddels begonnen met de grootschalige uitrol van een glasvezelnetwerk. NETchange verzorgt exclusief de aansluiting van kerken en andere maatschappelijke instellingen op het digitale TV platform van Cogas. Het platform van Cogas maakt het mogelijk om live kerkTV uitzendingen op iedere aangesloten TV in het verzorgingsgebied aan te bieden.

AmersfoordBreed & SBNA, Amersfoort

Ieder adres in Amersfoort krijgt in principe een glasvezelaansluiting. AmersfoortBreed stimuleert de ontwikkeling van maatschappelijk relevante diensten op dit netwerk. De SBNA (Stichting BewonersNetwerk Amersfoort) is daarvoor ingeschakeld om met name wijkTV van de grond te krijgen en bewoners en vrijwilligers te mobiliseren met dit medium aan de slag te gaan. NETchange heeft een Mobiele Webcast Studio geleverd. In een flightcase is een video mixer, video recorder, PTZ camera, controler, audio mixer, PC koppeling en een MAVEN video encoder ondergebracht. Het geheel werkt naadloos samen met het AmersfoortBreedTV platform van Noterik. Daarnaast worden kerken in Amersfoort aangesloten op het digitale TV platform door middel van een on-demand oplossing.

Rekam, Gouda

Ook Rekam is een onafhankelijke regionale kabelaar. Rondom Gouda ligt het verzorgingsgebied. NETchange sluit kerken met kerkTV aan op het eigen NETwerk van Rekam. Het is de bedoeling dat de kerkTV oplossing de bestaande kerktelefoon oplossing via de kabel grootdeels gaat vervangen. Voor de kerken een prachtige mogelijkheid. Aparte kastjes zijn niet nodig.