referenties

Omroepen, Webcasters en Media bedrijven ontdekken dat er tegenwoordig betrouwbare en betaalbare oplossingen te verkrijgen zijn die uitstekend te gebruiken zijn voor journalistieke doeleinden, voor het Webcasten van events of voor speciale projecten. NETchange is een specialist en levert betrouwbare apparatuur van diverse gerenomeerde leveranciers.


 

TV Gazet, Breda

tv-gazetTV-Gazet is de nieuwe commerciële regionale omroep voor West-Brabant. Via de miniCASTER KA-Band Car Unit Satelliet uplink wordt op efficiënte manier een live streaming video verbinding opgezet tussen camera-journalisten (camjo) in het veld en de studio in Breda. Op locatie wordt een miniCASTER SDI live video encoder ingezet, terwijl in de studio een miniCASTER SDI receiver is geïnstalleerd. Via een SDI uitgang is deze verbonden met de encoder voor het Ziggo netwerk. De miniCASTER oplossing levert een prima beeldkwaliteit tegen een betaalbaar prijsniveau. Werken met de miniCASTER is intuïtief en robust. NETchange was in staat concreet te laten zien hoe de oplossing betrouwbaar werkt en snel in de praktijk kon worden toegepast. Het eerste contact is gelegd tijdens de IBC 2013 in Amsterdam.

Delta kabel, Zeeland

DeltaDelta NV de kabelmaatschappij voor de provincie Zeeland is druk bezig met de inrichting van een IPTV netwerk. Aan de randen van dat netwerk gebeurd ook van alles. NETchange heeft een miniCASTER HDMI encoder geleverd voor de live koppeling van een kerk op het Delta Kabel netwerk, maar ook een Teracue SDI encoder voor de koppeling van AVS de streek omroep voor Oost-Vlaanderen uit Gent. De miniCASTER HDMI encoder is een hele goede HD encoder speciaal bedoeld voor live events. Zeer betaalbaar en makkelijk te bedienen. De miniCASTER geeft een uitstekende video kwaliteit die al bij lage bitrates zichtbaar is. De Teracue encoder is juist bedoeld voor 24/7 gebruik in een point-2-point verbinding. Op basis van de verschillende gebruikscriteria kon NETchange een goed gebruiks advies geven. Adequate after sales service en snelle levering zijn belangrijke elementen in de dienstverlening van NETchange. Wij werken graag aan een lange termijn relatie.

Omroep PIM, Waterland

Omroep PIMOmroep PIM is de frisse en dynamische nieuwe lokale omroep voor de regio Waterland in Noord-Holland. Ook live TV uitzendingen worden verzorgt via het Ziggo kabel netwerk. De start van een nieuwe omroep vereist de nodige financieën en techniek. De miniCASTER analoge video encoder was ee nvoorzichtige eerste stap op het gebied van live video. Na de positieve eerste ervaringen werd al snel de stap gemaakt naar een tweede miniCASTER encoder; deze keer de miniCASTER SDI encoder. De samenwerking tussen de gemeente Waterland en omroep PIM is bijzonder goed. Het eerste doel waarvoor de miniCASTERs zijn ingezet is dan ook de live uitzending in hoge kwaliteit van de vergaderingen van de gemeenteraad. Inmiddels loopt dat gesmeerd en wordt al volop gewerkt aan een volgende stap in het verbeteren van de workflow. Op dit moment wordt een rechtstreekse unicast TS video verbinding opgezet met de studio. In de studio staat een PC met daarop VLC als decoder voor de h.264 stream. Deze is gekoppeld aan de Ziggo encoder die voor de feed zorgt naar het Ziggo kopstation. In deze stuk van de communicatie zullen nog verdere verbeteringen worden aangebracht. Omroep PIM gebruikt ook de MediaHub en het is de bedoeling dat in de toekomst de live uitzendingen ook via de MediaHub te bekijken zijn.

OneMoreThing.nl, Rotterdam

omt logoOMT is de meest populaire Apple-fansite in Nederland. Al het Apple gerelateerde nieuws wordt via de website met vele trouwe fans gedeeld en iedere week is er een speciale OMT live uitzending vanuit de eigen studio in Rotterdam. Koen van Tongeren is de regisseur en technische man achter de schermen. Voorafgaand aan de aankondiging van de iPhone 5 ontstond een acute behoefte aan een meer betrouwbaar en krachtiger alternatief voor het tot dan toe gebruikte Flas Media Live Encoder. De miniCASTER SDI live encoder leek aan de eisen te voldoen en had een goed verteerbaar prijsplaatje. Een test tijdens één van de reguliere uitzendingen trok het OMT team over de streep. NETchange mocht de miniCASTER meteen leveren en sinds die tijd wordt er dankbaar gebruik gemaakt van de kleine miniCASTER SDI krachtpatser.

StreamCo, Zaandam

streamco logoStreamCo, onder de gedreven leiding van Sander van Hoksbergen is al lange tijd een aanbieder van professionele webcasts. Voor bedrijven en instelingen verzorgen zij live video streams via internet. StreamzillaCDN is het kwaliteits streamingplatform dat hiervoor gebruikt wordt. Om een hoger niveau van betrouwbaarheid en kwaliteit te bereiden was StreamCo op zoek naar een gegelijke hardware encoder. De miniCASTER SDI live video encoder voldeed aan alle eisen. Een live online test gedurende een langere periode heeft hen overtuigd van de kwaliteit en efficiency van de miniCASTER video encoder. Inmiddels zijn er al meerdere miniCASTERs in gebruik en zijn ze, zoals ze zelf zeggen miniCASTER fans geworden. 

LPD De Luisterpost | Brelectah, Zwolle

De LPB maakt zich sterk voor mensen die niet meer in staat zijn om aan kerkelijke activiteiten mee te doen. NETchange heeft samen met deze Audio-visueel dienstverlenende organisatie een eigen TV kanaal ingericht speciaal gericht op zorgcentra. Kerken of zorgcentra zelf kunnen in combinatie met de DAVID video decoder voor hun leden en bewoners dus een specifiek TV programma plannen dat gebruik maakt van de mediatheek van de LPB.

CHE, Christelijke Hogeschool Ede

De CHE staat bekend als een van de beste HBO opleidingen in Nederland. De Opleiding Journalistiek gebruikt voor het project 'Visual Radio' de MAVEN video encoder voor live uitzendingen die verzorgd worden voor de Lokale Omroep Ede.