referenties

Zelf webcasten ter verbetering van de communicatie met medewerkers, klanten, leerlingen en cursisten is niet moeilijk. NETchange helpt u als specialist, bij de aanleg van een betrouwbare oplossing en verzorgt ook de streaming accounts bij een provider. Wij leveren een turn-key oplossing, maar ook betrouwbare encoders en decoders en recorders voor iedere streaming toepassing.


 

American School, Den Haag

ASH logoDe American School of The Hague gebruikt een high-performance streaming oplossing van NETchange op basis van de Haivision Makito HD-SDI encoder. De sport activiteiten en een aantal speciale theater-achtige events moesten in HD kwaliteit via Internet en via het lokale netwerk van de school live worden uitgezonden. De hoge eisen die aan de oplossing werden gesteld konden uitstekend worden ingevuld met de Makito HD-SDI encoder. Een HD 1080p60 stream gaat naar een streaming video provider en een tweede stream gaat als multicast versie met een hogere bitrate het lokale netwerk op. Ook de in de school aanwezige Digital Signage players kunnen deze live stream opvangen en weergeven op de diverse plasma schermen. De betrokkenheid van ouders en andere familie bij de activiteiten van de school was al groot, maar heeft hiermee een verder impuld gekregen. 

Ariënshuis, Glanerbrug

Arienshuis-300x181Het Ariënshuis te Glanerbrug is een nieuwbouw locatie van het Ariens Zorgpalet uit Enschede. Deze woonzorg locatie beschikt over een multi-functionele kapel. Hier worden regelmatig bijeenkomsten gehouden, waaronder iedere zaterdagavond een kerkdienst voor bewoners. In de 4 woonblokken wordt gebruik gemaakt van een moderne IP verbinding voor de distributie van IP-TV signalen, internet en speciale zorgdiensten. 2 Blokken voor begeleid wonen zijn aangesloten op een centrale video aansluiting, de andere twee blokken bestana uit individuele wooneenheden en beschikken over eigen telefoniet, TV en internet aansluitingen. NETchange heeft een live video streaming oplossing geleverd bestaande uit een centrale registratie eenheid met Streamit Maven Nano video encoder in de kapel en twee speciale DAVID decoders die de video voor de begeleid wonen blokken verzorgen. Individuele bewoners kunnen zelf besluiten of ze gebuik willen maken van een live video verbinding via Internet. Indien nodig kunnen ook andere woonzorg locaties aangesloten worden op de live video stream. 

Coolblue, Rotterdam

coolblue logoDe beste webwinkel van Nederland heeft voor een multi-source streaming oplossing van NETchange gekozen, omdat het aangeboden concept overtuigend was in zijn eenvoud en precies voldeed aan de gestelde eisen. Als specialist bleek NETchange de concurrentie op enkele essentiële punten op een beslissende achterstand te kunnen zetten. Het hart van het systeem is een Broadcaster Pro van Epiphan, waarop een PC met HD-resolutie en een PTZ camera zijn aangesloten. Via een slim geprogrammeerde bediening is het hele systeem intuïtief te bedienen. De live streams worden op de Broadcaster Pro ook opgenomen en later via een interne faciliteit on-demand ter beschikking gesteld. Coolblue verbeterd hiermee op aantrekkelijke en efficiënte wijze de interne communicatie.

NCD, Driebergen

De Nederlandse vereniging voor Commissarissen en Directeuren. Deze vereniging wil een bron van steun en inspiratie zijn voor haar leden. Moderne media spelen daarin vanzelfsprekend een belangrijke rol. Door te starten met een eigen webcast station wordt het mogelijk om de eigen leden met seminars en lectures te bereiken, ook wanneer drukke agenda's een persoonlijke aanwezigheid niet toelaten. NETchange heeft de video encoder geleverd en de aansluiting op het Eventcaster platform van Streamit.

Voetbalclub ASC Nieuwland, Amersfoort

ASC Nieuwland is een levendige voetbalclub in de Amersfoortse wijk Nieuwland en al weer geruime tijd aangesloten op het glasvezelnetwerk. Door de stimuleringsmaatregelen van AmersfoortBreed is ASC een pilot voor de Amersfoortse wijkTV initiatieven waarbij maatschappelijk relevante instellingen uitgenodigd worden gebruik te maken van de nieuwste technieken. NETchange heeft hier de miniCASTER SDI HD video encoder gelevert en de aansluiting op het AmersfoortBreedTV platform van Noterik gerealiseerd.