referenties

Al jaren installeert NETchange kerktelefoon en kerkTV oplossingen door heel Nederland. Als specialist in audio en video via internet heeft NETchange veel te bieden en is in staat uw visie om te zetten een betrouwbare oplossing. Koppelingen met lokale omroepen, woonzorgcentra of andere kerkgebouwen in SD of HD horen tot ons oplossingsaanbod. Wij bieden u keuze uit diverse kerktelefoon en kerkTV aanbieders. Inmiddels kozen al meer dan 130 kerken bewust voor de samenwerking met NETchange. Hieronder een aantal van onze referenties.


Hoeksteenkerk, Middelstum (kerkTV)

hoeksteen middelstumIn Middelstum heeft de PKN gekozen voor NETchange om de levering van een kerkTV installatie in de Hoeksteenkerk te verzorgen. 2 Bestuurbare camera's een vaste camera en een PC worden gecombineerd via een Roland V4-EX video mixer en via een Maven Nano video encoder naar het kerkTV platform van Kerkdienstgemist verstuurd. In het lokale woonzorgcentrum Hippolytushoes zullen de diensten live worden uitgezonden via het interne CAI netwerk. Tijdelijk worden die diensten vanuit de Hippolytuskerk via een straalverbinding naar de Hoeksteenkerk gestuurd en vandaar via de Video Encoder en kerkdienstgemist op internet aangeboden. Het is de bedoeling dat in de toekomst de Hoeksteenkerk gebruikt gaat worden voor alle diensten. In de Hoeksteenkerk worden ook concerten gegeven, waarvoor in eigen regie een geluidsvoorziening is aangelegd. Uiteraard zullen ook beelden van deze concerten in het woonzorgcentrum te zien zijn.

Grote Kerk, Velp (kerkTV)

Grote Kerk VelpDe Grote Kerk is één van de kerkgebouwen van de PKN Velp. Na afronding van de verbouwing wilde men ook de mensen uit de omgeving van Velp via de digitale weg bereiken. In tweede instantie is het ook de bedoeling om in samenwerking met de lokale omroep via de kabel uit te gaan zenden. In de kerk zijn twee bestuurbare en één vaste camera geplaatst. De vaste camera brengt het klavier en de organist in beeld. Vanuit de regie plek wordt de hele installatie bestuurd en gemixt met een Roland VR-3 video mixer, waaraan ook een PC gekoppeld is. Liedteksten kunnen op die manier ook door de mensen thuis meegezongen worden met in de achtergrond de zingende gemeente. De Maven Nano wordt als video Encoder gebruikt. Streamit Eventcaster is gekozen als kerkTV platform.

Heilig Hart Kerk, Maarssen (kerkTV)

Portal Hhart maarssenDe Heilig Hart Kerk in Maarssen, onderdeel van St. Jan de Doper Parochie Vecht en Venen, staat prominent in het centrum van Maarssen en is als R.K. gemeenschap zeer actief in Maarssen. De kerk neemt als gevolg van de re-organisaties binnen de uitgestrekte parochie een steeds belangrijker plaats in. kerkTV helpt om zelfs de verste uithoeken van de parochie te bereiken en met de lokale omroep is een samenwerking opgezet om de zondagse Eucharistie uit te zenden via de kabel TV. In de kerk zijn 3 hoge kwaliteit bestuurbare camera's opgehangen om goed om te gaan met de lastige lichtomstandigheden in de kerk. Via een uitgebreide test van verschillende typen en merken camera's is de keuze gemaakt voor zogenaamde 3CCD camera's van Sony. In een niet meer gebruikte biechtstoel is een video regie plek ingericht, van waaruit de uitzendingen geregiseerd worden. Een prachtig voorbeeld van de manier waarop NETchange probeert techniek in te passen, zonder dat daarbij het karakter van een eredienst geweld wordt aangedaan. De apparatuur en bekabeling is zeer zorgvuldig geplaatst en weggewerkt, zodat bezoekers geen 'last' hebben van het feit dat de Eucharistie live wordt uitgezonden via internet en kabel. Een Roland V4-EX video mixer en een Maven Nano video encoder van Streamit maken de installatie compleet.

PG De Bron, Amersfoort (kerkTV)

DeBron AmersfoortDe Bron is een wijkgemeente van de Protestantse Gemeente Amersfoort. De voorbereiding van een grootschalige verbouwing viel samen met de introductie van glasvezel in Amersfoort. kerkTV bleek uitstekend te passen in de visie van de gemeente. In de architectuur van het gebouw is dat ook terug te zien: zeer open naar de wijk om de kerk. KerkTV is de digitale variant van deze openheid. 2 bestuurbare camera's en een PC voor de projectie van lied- en bijbelteksten worden als basis gebruikt voor professioneel uitziende live uitzendingen van de kerkdiensten. De Streamit Maven Nano wordt ingezet als video encoder. Per uitzending trekt De Bron tussen de 40 en 190 kijkers. Een resultaat dat duidelijk laat zien dat kerkTV voor De Bron in een behoefte voorziet. De kerk loopt daarbij niet leeg en regelmatig krijgt het media team email berichten van bekende en onbekende kijkers als reactie op de uitzendingen.

PKN, Almelo (Kerktelefoon)

almelo PnielDe Protestantse Gemeente Almelo kerkt in 5 gebouwen. Inmiddels zijn er 4 voorzien van een kerktelefoon oplossing via NETchange. Binnenkort volgt nummer 5. Allen zijn te volgen via het kerktelefoon en kerkTV platform van Kerkdienstgemist.nl. De keuze voor NETchange is gemaakt na een intensief professioneel selectie traject. De snelle en terzakekundige reactie van NETchange maakte een meer dan positieve indruk. De geschetste toekomstigee ontwikkelingen richting KerkTV in combinatie met het door COGAS uit te rollen glasvezelnetwerk gaven daarnaast ook nog eens vertrouwen in de toekomst bij NETchange als partner voor de lange termijn. In de kerken wordt gebruik gemaakt van de SAS220 MP3 encoder. Mensen thuis luisteren via de Lukas ontvanger. Deze zijn over het algemeen aangesloten via kabel internet of via een 3G Umts verbinding.

De Lichtkring, Amersfoort (kerkTV live!)

De Lichtkring is het kerkgebouw van 2 Geref. Kerken Vrijgemaakt uit Amersfoort. Beide gemeenten werken actief mee in het KerkTV project op het glasvezelnetwerk in Amersfoort. Met 3 camera's, PC input en een datavideo mixer verzorgt een enthousiast team geweldige uitzendingen. Uiteraard zitten ze op glasvezel.

Christelijk Gereformeerde Kerk De Hoeksteen, Emmeloord (kerktelefoon)

De Hoeksteen te Emmeloord is begonnen als gebruiker van Solcon kerktelefoon. Kort na de zomer 2009 zullen ze overstappen naar Audioserver samen met een aantal andere kerken uit Emmeloord. Al deze kerken (5 in totaal) zijn ook te beluisteren in het lokale verzorgingstehuis Hof van Smeden. De relatie tussen NETchange en deze kerken beslaat inmiddels al een groot aantal jaren.

PKN, Amersfoort (kerktelefoon)

De Herv. Gemeente De Brug was de laatste van 6 hervormde gemeenten te Amersfoort die voor NETchange koos, maar als eerste gebruik maakte van Audioserver. De luisteraars van de Amersfoortse kerken kunnen naar een scala aan uitzendingen luisteren.

RK Thomaskerk, Eindhoven (kerkTV live!)

De Rooms-Katholieke Thomaskerk is een voorbeeldproject op het glasvezelnetwerk van OnsNet Eindhoven. De extreme eenvoud in de bediening van de installatie maakt het voor de redelijk vergrijzende parochie mogelijk iedere zondag een live programma te maken.

Emmakerk, Soest (kerkTV live!)

De Emmakerk is een van de 6 kerken in Soest die voor NETchange gekozen hebben. Sinds december 2009 werkt de Emmakerk met de kerkTV oplossing. In de kerk worden 3 speed-dome camera's en enkele beamers gebruikt. Een upstream van 1Mbps is voldoende om een videostream van 500 kbps en een audiostream van 64 kbps naar het Streamitplatform te sturen. Een aparte audiostream van 24kbps wordt gebruikt voor de kerkradioluisteraars.